Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne ciasto
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 911
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 86
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 911
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 86
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Składniki
CIASTO: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 równe części. BEZA: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Każdy surowy placek smarować bezą i piec około 20 w tem. 180st.. Trzeba bardzo uważać przy wyjmowaniu placków z blachy, gdyż są bardzo kruche.
Krem: margarynę utrzeć z masą krówkową. Krem podzielić na 3 części i smarować nim placki-również na wierzchu. Wierzch ciasta posypać obficie płatkami migdałowymi.