Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne ciasto
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3748
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2103
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5544
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5556
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3748
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2103
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5544
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5556
Składniki
CIASTO: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 równe części. BEZA: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Każdy surowy placek smarować bezą i piec około 20 w tem. 180st.. Trzeba bardzo uważać przy wyjmowaniu placków z blachy, gdyż są bardzo kruche.
Krem: margarynę utrzeć z masą krówkową. Krem podzielić na 3 części i smarować nim placki-również na wierzchu. Wierzch ciasta posypać obficie płatkami migdałowymi.