Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko kwaśne kruche ciasto z agrestem i pianką. Obowiązkowe z sezonie porzeczkowym. Ciasto jest bardzo smaczne, kruche i aromatyczne. A do tego proste i szybkie w przygotowaniu.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4989
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5344
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 126
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18808
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7231
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4989
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5344
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 126
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18808
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7231
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do miski z mąką. Następnie krótko ciasto zagnieść. Następnie dodać żółtka i szybko rękoma wyrobić ciasto. Blachę o wymiarach 20x30cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ją ciastem. Wstawić do lodówki na czas nagrzania piekarnika do 170 stopni C. Spód podziurkować widelcem i wstawić do piekarnika, piec przez około 20 minut na złoty kolor. Białka ubić na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Potem ubijać jeszcze przez około 5 minut na gęstą i błyszczącą pianę. Na koniec zmiksować z mąką ziemniaczaną. Porzeczki opłukać, osuszyć i oderwać z gronek. Porzeczki wymieszać z mąką ziemniaczaną. Na podpieczony spód wyłożyć porzeczki, na wierzch położyć bezę i wstawić do piekarnika). Piec przez około 20 minut w 170 stopniach C. Później zmniejszyć temp. do 60 stopni C, włączyć nawiew (termoobieg) i suszyć bezę jeszcze przez dodatkowe 10 minut.
Polecam