Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, łatwe ciasto na popołudnie do kawy i dobrej książki.
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 487
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 308
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4315
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 800
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 487
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 308
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4315
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 800
Składniki
Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Dodać cukier i cynamon. Wymieszać. Dodać jajka, jogurt i olej. Wszystko dokładnie utrzeć.
Twaróg, cukier, cukier waniliowy, kakao dokładnie zblendować. Połowę ciasta przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 25x25 cm. Na to masa twarogowa. Na wierzch resztę ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C 45-50. Sprawdzać patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.
Składniki polewy rozpuścić w garnuszku na gazie. Polać ciasto po wystudzeniu.