Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, łatwe ciasto na popołudnie do kawy i dobrej książki.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3202
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 637
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1024
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3202
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 637
Składniki
Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Dodać cukier i cynamon. Wymieszać. Dodać jajka, jogurt i olej. Wszystko dokładnie utrzeć.
Twaróg, cukier, cukier waniliowy, kakao dokładnie zblendować. Połowę ciasta przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 25x25 cm. Na to masa twarogowa. Na wierzch resztę ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C 45-50. Sprawdzać patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.
Składniki polewy rozpuścić w garnuszku na gazie. Polać ciasto po wystudzeniu.