Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł czas na rabarbar , więc dzisiaj polecam ciasto z rabarbarem i kruszonką. Ciasto przygotowałam na prezent dla znajomej.
blaszka średniej wielkości, nóż, miska, mikser,
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94277
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2848
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3610
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94277
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2848
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3610
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1676
Składniki
Rabarbar po oczyszczeniu pokroić na 1 - 1,5 cm kawałki, lekko oprószyć je cukrem i cynamonem. Ciasto: Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Cały czas miksując dodawać jajka, następnie przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksować do całkowitego połączenia składników. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki , na wierzchu rozłożyć pokrojony rabarbar. Na rabarbar rozłożyć przygotowaną wcześniej kruszonkę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Kruszonka; Składniki na kruszonkę połącz dłońmi, następnie rozcieraj składniki palcami do momentu aż uzyskasz kruszonkę.
Przygotowane ciasto do pieczenia.