Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki deser serowo-jabłkowy nie wymagający pieczenia.
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20227
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1027
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3993
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19094
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20227
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1027
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3993
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19094
Składniki
Blachę do pieczenia (w rozmiarach około 36x24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników kakaowych. Sernik na zimno przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wykładamy go na warstwę z herbatników kakaowych. Przykrywamy warstwą z herbatników jasnych.
Jabłka ścieramy na tarce, smażymy przez około 10 min. Pod koniec smażenia wsypujemy zieloną galaretkę. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia i wykładamy na warstwę z jasnych herbatników. Przykrywamy kolejną warstwą jasnych herbatników.
Galaretki czerwone (2 szt.) rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej, gotowanej wody. Gdy galaretka powoli zaczyna tężeć, ubijamy schłodzoną śmietankę, dodajemy ser oraz krzepnącą galaretkę. Dokładnie mieszamy. Powstałą masę wykładamy na herbatniki jasne. Przykrywamy warstwą herbatników kakaowych.
Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej, polewamy nią ciasto. Dekorujemy rodzynkami i migdałami.