Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki deser serowo-jabłkowy nie wymagający pieczenia.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2003
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421296
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2018
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2003
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421296
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2018
Składniki
Blachę do pieczenia (w rozmiarach około 36x24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników kakaowych. Sernik na zimno przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wykładamy go na warstwę z herbatników kakaowych. Przykrywamy warstwą z herbatników jasnych.
Jabłka ścieramy na tarce, smażymy przez około 10 min. Pod koniec smażenia wsypujemy zieloną galaretkę. Pozostawiamy do lekkiego przestudzenia i wykładamy na warstwę z jasnych herbatników. Przykrywamy kolejną warstwą jasnych herbatników.
Galaretki czerwone (2 szt.) rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej, gotowanej wody. Gdy galaretka powoli zaczyna tężeć, ubijamy schłodzoną śmietankę, dodajemy ser oraz krzepnącą galaretkę. Dokładnie mieszamy. Powstałą masę wykładamy na herbatniki jasne. Przykrywamy warstwą herbatników kakaowych.
Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej, polewamy nią ciasto. Dekorujemy rodzynkami i migdałami.