Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańskie ciasto czekoladowe z siemieniem lnianym, bez dodatku rafinowanego cukru to znakomity pomysł na deser lub słodką przekąskę do kawy. Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu, wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki i upiec. Do przyozdobienia ciasta możesz użyć ulubionych owoców, my zdecydowaliśmy się na sezonowe: truskawki, jeżyny, maliny i borówki amerykańskie.
Tortownica o średnicy 20 cm
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3196
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 175
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 87
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3196
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 175
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 87
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Składniki
Siemię i migdały zmiksuj na proszek.
Do dużej miski wsyp kakao, proszek do pieczenia, zmiksowane migdały i siemię lniane. Całość dokładnie wymieszaj.
Połącz ze sobą napój roślinny, olej, syrop klonowy i wodę. Następnie przelej do miski ze suchymi składnikami. Wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto.
Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 60 minut, do „suchego patyczka”. Gotowe odstaw do całkowitego wystudzenia.
Przygotuj polewę. W kąpieli wodnej lub w mikrofalówce roztop czekoladę wraz z olejem kokosowym. Jeśli polewa będzie gładka i lśniąca, polej nią wierzch ciasta. Gdy zastygnie, poukładaj na cieście umyte i osuszone sezonowe owoce.