Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańskie ciasto czekoladowe z siemieniem lnianym, bez dodatku rafinowanego cukru to znakomity pomysł na deser lub słodką przekąskę do kawy. Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu, wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki i upiec. Do przyozdobienia ciasta możesz użyć ulubionych owoców, my zdecydowaliśmy się na sezonowe: truskawki, jeżyny, maliny i borówki amerykańskie.
Tortownica o średnicy 20 cm
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3674
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 373
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1803
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 216
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3674
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 373
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1803
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 216
Składniki
Siemię i migdały zmiksuj na proszek.
Do dużej miski wsyp kakao, proszek do pieczenia, zmiksowane migdały i siemię lniane. Całość dokładnie wymieszaj.
Połącz ze sobą napój roślinny, olej, syrop klonowy i wodę. Następnie przelej do miski ze suchymi składnikami. Wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto.
Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 60 minut, do „suchego patyczka”. Gotowe odstaw do całkowitego wystudzenia.
Przygotuj polewę. W kąpieli wodnej lub w mikrofalówce roztop czekoladę wraz z olejem kokosowym. Jeśli polewa będzie gładka i lśniąca, polej nią wierzch ciasta. Gdy zastygnie, poukładaj na cieście umyte i osuszone sezonowe owoce.