Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańskie ciasto czekoladowe z siemieniem lnianym, bez dodatku rafinowanego cukru to znakomity pomysł na deser lub słodką przekąskę do kawy. Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu, wystarczy zmiksować ze sobą wszystkie składniki i upiec. Do przyozdobienia ciasta możesz użyć ulubionych owoców, my zdecydowaliśmy się na sezonowe: truskawki, jeżyny, maliny i borówki amerykańskie.
Tortownica o średnicy 20 cm
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 904
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 213
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 89
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 904
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 213
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 89
Składniki
Siemię i migdały zmiksuj na proszek.
Do dużej miski wsyp kakao, proszek do pieczenia, zmiksowane migdały i siemię lniane. Całość dokładnie wymieszaj.
Połącz ze sobą napój roślinny, olej, syrop klonowy i wodę. Następnie przelej do miski ze suchymi składnikami. Wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto.
Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez 60 minut, do „suchego patyczka”. Gotowe odstaw do całkowitego wystudzenia.
Przygotuj polewę. W kąpieli wodnej lub w mikrofalówce roztop czekoladę wraz z olejem kokosowym. Jeśli polewa będzie gładka i lśniąca, polej nią wierzch ciasta. Gdy zastygnie, poukładaj na cieście umyte i osuszone sezonowe owoce.