Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto z cyklu tych prostych, które zawsze się udają. Wyjątkowy smak zawdzięcza dodatkowi mielonych migdałów- zarówno do ciasta jak i do kruszonki.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 73
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1337
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 281
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 73
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1337
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 281
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170st. C. Wszystkie składniki wymieszać palcami, aż powstaną „okruszki”. Wstawić do lodówki
Masło, olej z cukrem zmiksować ok 3 minuty, aż masa stanie się biała i puszysta . Wciąż miksując dodawać po 1 jajku, następnie dodać ekstrakt z wanilii lub cukier oraz sól. Przesiać mąkę, wymieszać ją z proszkiem do pieczenia i drożdżami oraz zmielonymi migdałami, wsypać to do masy i miksować, aż wszystko dokładnie się połączy.
Masę przelać do natłuszczonej i wyłożonej pergaminem blaszki. Na wierzchu ciasta ułożyć połówki truskawek i posypać kruszonką. Piec 40-50 minut.