Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, letnie ciasto. Najwięcej czasu zajmuje oczekiwanie, aż galaretka stężeje. Polecam.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Foremkę ze zdejmowaną obręczą o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. W dwóch miseczkach rozpuścić po dwie galaretki, każdą w trzech szklankach ( 1 szkl.-250 ml) gorącej, przegotowanej wody. Wystudzić i włożyć do lodówki, aby stężały. Dno foremki wyłożyć biszkoptami. Tężejące galaretki z jednej miseczki wymieszać dokładnie z jogurtem. Na jakieś pięć minut dać jeszcze raz do lodówki, aby masa nabrała konsystencji kremu. Połowę wyłożyć na biszkopty. Na to druga warstwa biszkoptów i reszta kremu. Na wierzchu rozłożyć wiśnie. Zalać tężejącącymi galaretkami z drugiej miseczki. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.