Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowy biszkopt, wiśnie, słodki krem i chrupiące migdały....
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5713
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7163
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5713
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7163
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąkę i kakao przesiać przez sitko, dodać do jajek, delikatnie wymieszać.
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Wyciągnąć z piekarnika, wystudzić.
Wiśnie rozmrozić. Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, dodać wiśnie, wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym. Likier wiśniowy wymieszać z wodą, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Używając pędzelka nasączyć biszkopt ponczem. Na biszkopt wyłożyć tężejącą galaretkę, na wierzchu rozsmarować krem. Ciasto włożyć do lodówki do schłodzenia.
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Gotowe ciasto posypać prażonymi płatkami migdałowymi.