Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowy biszkopt, wiśnie, słodki krem i chrupiące migdały....
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45631
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23121
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1315
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45631
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23121
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1315
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Mąkę i kakao przesiać przez sitko, dodać do jajek, delikatnie wymieszać.
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec przez około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Wyciągnąć z piekarnika, wystudzić.
Wiśnie rozmrozić. Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, dodać wiśnie, wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym. Likier wiśniowy wymieszać z wodą, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Używając pędzelka nasączyć biszkopt ponczem. Na biszkopt wyłożyć tężejącą galaretkę, na wierzchu rozsmarować krem. Ciasto włożyć do lodówki do schłodzenia.
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Gotowe ciasto posypać prażonymi płatkami migdałowymi.