Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię usłyszeć takie słowa ,, mamuś, to jest pyszne,, Miód na moje serce. Polecam :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Masło dobrze spienić. Dodawać stopniowo cukier i w dalszym ciągu ucierać. Dodawać po jednym jajku. Ucierać. Teraz stopniowo mąka pszenna z proszkiem do pieczenia, śmietana i wiórki. Ciasto przełożyć do foremki 30x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć śliwki pozbawione pestek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Wystudzić ciasto na kratce. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i zrobić lukier. Dla uzyskania właściwej gęstości lukru trzeba dodać ciepłej wody lub dosypać cukru pudru. Ciasto oprószyć cynamonem i mocno polukrować. Można zajadać. Smacznego