Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię usłyszeć takie słowa ,, mamuś, to jest pyszne,, Miód na moje serce. Polecam :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 106
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2565
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2863
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 106
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2565
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2863
Składniki
Masło dobrze spienić. Dodawać stopniowo cukier i w dalszym ciągu ucierać. Dodawać po jednym jajku. Ucierać. Teraz stopniowo mąka pszenna z proszkiem do pieczenia, śmietana i wiórki. Ciasto przełożyć do foremki 30x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć śliwki pozbawione pestek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Wystudzić ciasto na kratce. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i zrobić lukier. Dla uzyskania właściwej gęstości lukru trzeba dodać ciepłej wody lub dosypać cukru pudru. Ciasto oprószyć cynamonem i mocno polukrować. Można zajadać. Smacznego