Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Gotowanie galaretki z owocami: Żelatynę rozcieńczyć wodą i pozostawić do spęcznienia na 20 minut. Dodaj cukier, wymieszaj. Pokrój owoce, polej galaretką i wstaw do lodówki na 1 godzinę do stwardnienia. Przygotuj spód: Ubij jajka z cukrem, dodaj śmietanę, masło, cukier, proszek do pieczenia, mąkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.Przygotowanie galaretki śmietanowo-czekoladowej: Galaretkę śmietanowo-czekoladową rozcieńczyć w torebce wodą i pozostawić na 20 minut. Ubij śmietanę z cukrem, dodaj galaretkę. Składanie ciasta: Ułóż ciasto na spodzie formy z otoczką, na wierzchu na środku mrożonej galaretki owocowej i wlej galaretkę śmietanowo-czekoladową. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny do zestalenia. Wypełnij zamrożone ciasto rozpuszczoną czekoladą.