Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i kruche ciasteczka. Wyśmienicie smakują z kawą lub herbatką.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Do miski wsypać mąkę krupczatkę, mąkę orkiszową typ 2000 oraz cukier brązowy.
Dodać pokrojone na części masło, a także wbić 2 całe jajka.
Wsypać żurawinę suszoną, cynamon, płatki migdałowe i orzechy nerkowca.
Na końcu wsypać kropelki czekoladowe oraz proszek do pieczenia.
Wszystko wyrobić na jednolitą masę i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie formować z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i położyć na blaszkę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 20 minut.
Smacznego !