Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cytrynowego ciasta z borówkami smakuje wybornie. Idealne na deser lub słodką przekąskę.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 191
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 535
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3436
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27082
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 191
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 535
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3436
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27082
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodać maślankę, olej, jajka, sok i skórkę z cytryny oraz ekstrakt waniliowy. Wymieszać mikserem do połączenia składników.
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do przygotowanego ciasta delikatnie wmieszać borówki. Całość przełożyć do formy.
Piec przez przez 60-70 minut (do suchego patyczka). Ciasto ostudzić na kratce.
W małej misce wymieszać sok z cytryny z cukrem pudrem. Lukrem polać ostygnięte ciasto.