Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z serii „Wspomnienia z wakacji”. Mus cytrynowy z limoncello, którego składnikiem są cytryny z wybrzeża Amalfi. Cytryny z Amalfi są delikatne i niezwykle aromatyczne, ale można oczywiście użyć cytryn organicznych i innego alkoholu cytrynowego zamiast limoncello. Przygotowanie tego smacznego deseru trwa zaledwie kilka minut.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4356
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4356
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Składniki
Ubic bialka z cukrem. Wlosi najpierw ubijaja bialka, potem dodaja cukier i dalej ubijaja, az piana bedzie blyszczaca. Do serka dodac swiezo starta skórke z cytryny.
Oprócz skórki cytrynowej do serka dodac limoncello w ilosci wedlug upodobania, nastepnie dodac piane z bialek (nie wszystko na raz, tylko po lyzce) Wymieszac, az powstanie mus o delikatnej konsystencji.
Mus wlac do kieliszków koktajlowych lub do szklanek i ozdobic pokruszonymi amarettini lub innymi makaronikami.