Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z serii „Wspomnienia z wakacji”. Mus cytrynowy z limoncello, którego składnikiem są cytryny z wybrzeża Amalfi. Cytryny z Amalfi są delikatne i niezwykle aromatyczne, ale można oczywiście użyć cytryn organicznych i innego alkoholu cytrynowego zamiast limoncello. Przygotowanie tego smacznego deseru trwa zaledwie kilka minut.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 883
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2842
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14612
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 883
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2842
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14612
Składniki
Ubic bialka z cukrem. Wlosi najpierw ubijaja bialka, potem dodaja cukier i dalej ubijaja, az piana bedzie blyszczaca. Do serka dodac swiezo starta skórke z cytryny.
Oprócz skórki cytrynowej do serka dodac limoncello w ilosci wedlug upodobania, nastepnie dodac piane z bialek (nie wszystko na raz, tylko po lyzce) Wymieszac, az powstanie mus o delikatnej konsystencji.
Mus wlac do kieliszków koktajlowych lub do szklanek i ozdobic pokruszonymi amarettini lub innymi makaronikami.