Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna słodka odsłona cukinii. Ciasto dzięki jej zawartości jest wilgotne i długo utrzymuje świeżość. Polecam :-)
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162776
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 247
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 54
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 162776
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 247
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 54
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki. W drugiej misce utrzeć trzepaczką jajka z cukrem. Następnie dodać olej, sok i skórkę z cytryny. Utrzeć do połączenia składników. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać do połączenia składników. Dodać startą cukinię i jeszcze raz wszystko wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem keksówek. Piec w temp. 170 stopni ok. 70-80 min. do tzw. suchego patyczka. Gdyby zaczynało się przypiekać z wierzchu, to należy przykryć je folią aluminiową. Po przestudzeniu ciasto polać lukrem. Smacznego :)