Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czapka kardynała to wyjątkowe ciasto, które ma charakterystyczny pofalowany kształt. Jak osiągnąć taki efekt? To proste!
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 207
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2559
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 207
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 226
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 207
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2559
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 207
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 226
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą i jasną pianę. Będzie to trwało kilka minut. W osobnej misce przesiej mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Dodaj produkty sypkie do masy i krótko zmiksuj. Na koniec wlej olej i ekstrakt waniliowy. Zmiksuj ponownie tylko do połączenia składników.
Przygotuj teraz tortownicę o średnicy ok. 21 cm. Możesz użyć zwykłej blaszki, jednak dla lepszego efektu sięgnij po odpowiednio wyprofilowaną formę, która nada ciastu charakterystyczny kształt. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Wylej przygotowaną masę.
Teraz przygotuj owoce. Umyj je i osusz. Nakładaj maliny od środka ciasta, jedną za drugą aż do krawędzi formy. Zrób tak co kilka centymetrów.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz około 40-45 minut.