Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki, czekolada, sernik – a wszystko to jednocześnie i bez pieczenia! Idealny na ten upalny czas :)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 65
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 128
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 65
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 564
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 128
Składniki
Masło rozpuszczam w rondelku. Ciasteczka rozdrabniam na piasek i dodaję do przestygniętego masła razem z migdałami. Mieszam i masę wykładam do 20 cm tortownicy. Dobrze ugniatam, wyrównuję i wstawiam do lodówki. Następnie przygotowuję masę serową. Żelatynę rozpuszczam w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietankę ubijam, czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Twaróg, cukier puder, kakao i przestudzoną czekoladę mieszam. Łyżkę tej masy dodaję do żelatyny, mieszam i dodaję do masy serowej. Na koniec dodaję ubitą śmietanę i delikatnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Sernik wykładam na spód ciasteczkowo-migdałowy i całość ponownie wstawiam do lodówki. Rozpuszczam galaretkę w 400 ml wody i odstawiam do wystygnięcia. Truskawki myję i kroję (dowolnie, ja pokroiłam na ćwiartki). Na zastygniętym serniku robię gałązki z rozpuszczonej białej czekolady, dookoła układam truskawki. Tężejącą lekko galaretkę delikatnie wylewam na sernik i ponownie wstawiam go do lodówki do zastygnięcia. Po kilku godzinach sernik jest gotowy. Smacznego