Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe brownie z bananami. Niezwykle wilgotne w środku. Jego przygotowanie jest banalnie proste - wystarczy wymieszać w misce wszystkie składniki i przelać ciasto do formy. Po 35 minutach pieczenia wypiek jest gotowy do serwowania gościom.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 195
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17427
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 195
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17427
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do miski. Dwa banany obierz ze skórki, przełóż do miski i rozgnieć widelcem.
Czekoladę połam na kosteczki i przełóż do rondelka. Dodaj olej kokosowy. Składniki podgrzewaj na wolnym ogniu do rozpuszczenia.
Do miski przelej jogurt naturalny, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wlej przestudzoną czekoladę. Następnie dodaj rozgniecione banany. Składniki wymieszaj.
Keksówkę lub małą blaszkę 22 x 14 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Obierz ostatniego banana, przekrój go wzdłuż na pół i ułóż kawałki na górze czekoladowego brownie.
Czekoladowe brownie z bananami wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół). Ciasto piecz przez około 35 minut.