Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe brownie z bananami. Niezwykle wilgotne w środku. Jego przygotowanie jest banalnie proste - wystarczy wymieszać w misce wszystkie składniki i przelać ciasto do formy. Po 35 minutach pieczenia wypiek jest gotowy do serwowania gościom.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1380
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do miski. Dwa banany obierz ze skórki, przełóż do miski i rozgnieć widelcem.
Czekoladę połam na kosteczki i przełóż do rondelka. Dodaj olej kokosowy. Składniki podgrzewaj na wolnym ogniu do rozpuszczenia.
Do miski przelej jogurt naturalny, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wlej przestudzoną czekoladę. Następnie dodaj rozgniecione banany. Składniki wymieszaj.
Keksówkę lub małą blaszkę 22 x 14 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Obierz ostatniego banana, przekrój go wzdłuż na pół i ułóż kawałki na górze czekoladowego brownie.
Czekoladowe brownie z bananami wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół). Ciasto piecz przez około 35 minut.