Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie jest znane na całym świecie. Mocno czekoladowe, wilgotne, ciężkie i intensywnie pachnące. Dodatek malin i czerwonych porzeczek idealnie pasuje do mocno czekoladowego spodu. Na moim blogu znajdziecie idealny przepis na brownie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 297
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 297
Składniki
Wykonanie brownie. Masło należy roztopić, wyłączyć ogień, a następnie dodać pokruszoną czekoladę i odczekać ok 2 minuty. Dokładnie wymieszać do powstania jednolitego kremu czekoladowego. Delikatnie wystudzić. Jaja roztrzepać rózgą, dodać cukier oraz cukier waniliowy, wymieszać. Dalej używając rózgi dodać krem czekoladowy. Mieszać do połączenia składników. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Do nagrzanego do 160oC piekarnika wstawiamy formę (30x23cm) z ciastem i piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie.
Wykonanie kremu. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Na wystudzone browni wykładamy krem. Wierzch ciasta dekorujemy malinami i porzeczkami. Mogą to być inne ulubione owoce.