Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 48
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 132
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 120
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 170
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 48
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 132
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 120
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 170
Składniki
składniki na ciasto ; Składniki suche oprócz cukru należy wymieszać ze sobą ( mąka, kakao, proszek) w osobnym naczyniu mieszamy mokre ( olej, mleko, śmietana, jaja i cukier) Mokre mieszamy szpatułką i dosypujemy suche. Ciasto jest lejące, takie ma być. Gdy połączymy wszystkie składniki wtedy dopiero mieszamy mikserem, tylko do połączenia składników, nie dłużej. Do ciasta wlewamy powoli gorącą kawę i mieszamy szpatułką. Ciasto należy wylać na tortownicę. Na dno dać papier do pieczenia a boki posmarować masłem. W środek włożyć foremkę silikonową , moja miała średnicę 15 cm. Dodatkowo obciążyłam ją surową kaszą, aby nie wypłynęła. Włożyłam do piekarnika na 50 min. - 170* Tortownica o śr. 24 cm.
Galaretka z bananów; 4 duże banany 3 łyżki żelatyny 1 łyżka cukru pudru Żelatynę należy zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić na 3 minuty. W między czasie banany zmiksować z cukrem. Do napęczniałej żelatyny wlać 1/2 szklanki wrzątku i mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Dodać do bananów, wymieszać dokładnie i odstawić w chłodne miejsce.
Galaretka z czekolady; 100 g. czekolady gorzkiej 1 galaretka cytrynowa Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku. Mieszamy obydwa składniki. Polewa bardzo szybko gęstnieje. Więc należy w odpowiednim czasie wylać ją na wierzch ciasta.