Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na bardzo pyszne, mięciutkie i mocno czekoladowe ciasto z truskawkami. Zapewniam, że nie można mu się oprzeć. Takie idealne na podwieczorek. Lubicie ciasta z truskawkami? Ja uwielbiam...mniam :) Zapraszam :)
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 867
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1691
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4067
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 112
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 867
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1691
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4067
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 112
Składniki
Jajka, żółtka i cukier miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej i miksujemy kilka minut. Następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i kakao, miksujemy na gładkie bez grudek ciasto.
Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Truskawki myjemy, bardzo dokładnie osuszamy i usuwamy szypułki. Kroimy na pół i układamy na cieście.
Tak przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone ciasto studzimy.
Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Użyłam blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm.