Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
porcja na dużą prostokątną blaszkę :)) Przepis dostałam od koleżanki :)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 559
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 559
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać ocet i dokładnie wymieszać. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu kakao. Całość dobrze wymieszać. Upiec 2 placki lub jeden i po upieczeniu przekroić.
Krem: Na parze ubić żółtka, cukier i jajka. W szklance wody rozpuścić galaretkę. Czekoladę roztopić na parze. Wiśnie odsączyć. Masło utrzeć stopniowo dodając po 1 łyżce masy jajecznej, płynnej czekolady, tężejącą galaretkę, wiśnie i delikatnie wymieszać.
Ciasto układać: biszkopt, krem, biszkopt, krem. Wierzch polać polewą i udekorować wiśniami lub żurawiną. Polewa: 1/2 kostki margaryny+4łyżki wody+3/4 szklanki cukru+3 łyżki kakao. Wszystko rozpuścić w garnuszku.