Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik najpyszniejszy jest drugiego dnia.
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 236
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 162
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2459
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 8158
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 236
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 162
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2459
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 8158
Składniki
Ciasto : margarynę roztapiamy, dodajemy pół szklanki wody, kakao i cukier. Zagotowujemy i energicznie mieszamy by nie było grudek. Studzimy, po czym dodajemy 4 żółtka i dalej mieszamy. Odlewamy pół szklanki tak przygotowanej polewy. Resztę mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia i ubitymi białkami. 3/4 ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa: żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy twaróg i budyń raz pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy. Na ciasto wykładamy masę serową a na nią resztę ciasta. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu polewamy pozostałą polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego :)