Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty do zrobienia sernik na cieście ucieranym kakaowym polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1595
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 691
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 286
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1595
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 691
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 286
Składniki
Masło, cukier, cukier waniliowy, kakao i mleko rozpuść w garnku i zagotuj. Zostaw do wystygnięcia, następnie dodaj żółtka i wymieszaj na jednolitą masę, odlej 0,5 szklanki masy czekoladowej.
Do pozostałej masy dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Masa serowa Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj roztopione masło, ser, budyń oraz pianę ubitą z białek. Wymieszaj delikatnie i przełóż na przygotowane ciasto. Piec około 50 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu polej pozostałą masą czekoladową i posyp wiórkami kokosowymi.