Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam ciasto francuskie, miałam troszkę czereśni to upiekłam takie kółeczka. Dodałam trochę cukru trzcinowego i ciacha wyszły pyszne. A najlepiej smakowały jeszcze ciepłe.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 35
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 309
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1323
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 132
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 35
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 309
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1323
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 132
Składniki
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Czereśnie umyć, usunąć pestki i przeciąć je na połówki. Ciasto cienko rozwałkować. Szklanką wyciąć krążki a potem w połowie literatka wyciąć środki. Te małe kółeczka można posypać cukrem i potem upiec. Kółka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a na kółka krążki. Na środek każdego położyć połówki czereśni i posypać cukrem trzcinowym. Kółeczka posmarować rozbełtanym jajkiem i blachę wstawić do piekarnika. Piec około 15 minut i podawać na gorąco lub na zimno.