Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam ciasto francuskie, miałam troszkę czereśni to upiekłam takie kółeczka. Dodałam trochę cukru trzcinowego i ciacha wyszły pyszne. A najlepiej smakowały jeszcze ciepłe.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8674
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7277
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Składniki
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Czereśnie umyć, usunąć pestki i przeciąć je na połówki. Ciasto cienko rozwałkować. Szklanką wyciąć krążki a potem w połowie literatka wyciąć środki. Te małe kółeczka można posypać cukrem i potem upiec. Kółka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a na kółka krążki. Na środek każdego położyć połówki czereśni i posypać cukrem trzcinowym. Kółeczka posmarować rozbełtanym jajkiem i blachę wstawić do piekarnika. Piec około 15 minut i podawać na gorąco lub na zimno.