Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam ciasto francuskie, miałam troszkę czereśni to upiekłam takie kółeczka. Dodałam trochę cukru trzcinowego i ciacha wyszły pyszne. A najlepiej smakowały jeszcze ciepłe.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5371
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47822
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165684
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5371
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47822
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165684
Składniki
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Czereśnie umyć, usunąć pestki i przeciąć je na połówki. Ciasto cienko rozwałkować. Szklanką wyciąć krążki a potem w połowie literatka wyciąć środki. Te małe kółeczka można posypać cukrem i potem upiec. Kółka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a na kółka krążki. Na środek każdego położyć połówki czereśni i posypać cukrem trzcinowym. Kółeczka posmarować rozbełtanym jajkiem i blachę wstawić do piekarnika. Piec około 15 minut i podawać na gorąco lub na zimno.