Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt przełożony lekkim śmietanowym kremem i marmoladą. Idealnie nadaje się do popołudniowej kawy.
Mikser, blaszka 24x24, papier do pieczenia, piekarnik elektryczny - grzanie góra dół
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 571
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 571
Składniki
Do miski przesiej mąkę pszenną, dodaj mąkę ziemniaczaną i kakao. Wszystko razem ze sobą zmieszaj. Oddziel żółtka od białek. Białka wraz z cukrem ubij na sztywną pianę, pod koniec dodaj żółtka (po jednym na raz). Za pomocą szpatułki sylikonowej wmieszaj mąki.
Masę wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w 180 stopniach.
Biszkopt podziel na dwa blaty.
Przygotuj krem śmietanowy. Galaretki rozpuść w 500 ml wrzącej wody i odstaw do wystygnięcia. Śmietankę ubij na sztywno, w trakcie miksowania dolej galaretki. Galaretkę truskawkową rozpuść w 250 ml wody i odstaw na bok.
Blat biszkoptu ułóż na spodzie blaszki i posmaruj marmoladą. Następnie równomiernie wyłóż masę śmietanową. Przykryj drugim blatem i lekko dociśnij.
To ciasto możesz zaserwować przystrojone borówkami i miętą.
Możesz także w drugim blacie biszkoptu wyciąć serca za pomocą foremek do ciastek. Rozpuścić galaretkę truskawkową w szklance wody i zostawić do wystygnięcia. W dziurki po wykrojonych miejscach wlej galaretkę.