Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne, delikatne, pyszne ciasto, którym wszyscy są zachwyceni.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9319
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9319
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z mąką i proszkiem , na końcu dodać czekoladę , delikatnie wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na połowę.
Truskawki obrać z szypułek, umyć , odłożyć 30 dag , 70 dag zblendować. Odlać 1/2 szklanki musu. 1 galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, wymieszać z pozostałym musem , wystudzić , wyłożyć na połowę ciasta.
2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek , wymieszać , dodać 1/2 szklanki musu i krzepnącą galaretkę, wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Ułożyć pozostawione truskawki.
2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody , pozostawić do zakrzepnięcia , krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce, podzielić na porcje.