Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne, delikatne, pyszne ciasto, którym wszyscy są zachwyceni.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 61
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 382
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 61
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 382
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z mąką i proszkiem , na końcu dodać czekoladę , delikatnie wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na połowę.
Truskawki obrać z szypułek, umyć , odłożyć 30 dag , 70 dag zblendować. Odlać 1/2 szklanki musu. 1 galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, wymieszać z pozostałym musem , wystudzić , wyłożyć na połowę ciasta.
2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek , wymieszać , dodać 1/2 szklanki musu i krzepnącą galaretkę, wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Ułożyć pozostawione truskawki.
2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody , pozostawić do zakrzepnięcia , krzepnącą wylać na ciasto.
Schłodzić w lodówce, podzielić na porcje.