Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Głównym składnikiem tego deseru jest śmietanowa masa z mlekiem skondensowanym. Możesz ją urozmaicić zarówno świeżo upieczonym ciastem czekoladowym, jak i pozostałościami z innych wypieków.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19916
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 499
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6957
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243727
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19916
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 499
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 540
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6957
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243727
Składniki
Przygotuj błyskawiczne ciasto czekoladowe. W jednej misce wymieszaj mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i sodą. Dodaj kakao i dokładnie połącz składniki. W drugiej misce zmiksuj krótko jajko, ciepłą wodę, mleko i olej.
Połącz teraz zawartość dwóch misek, aby masa była gładka i jednolita. Wyłóż ją do małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 40 minut do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie odstaw do wystudzenia.
Schłodzoną śmietankę, mascarpone i mleko skondensowane przełóż do miski. Zmiksuj na puszystą i sztywną masę.
Pokrój ciasto czekoladowe w kostki. Do pucharków wlej na spód łyżkę masy z mlekiem skondensowanym, na to ułóż kilka kawałków ciasta i łyżeczkę konfitury. Przekładaj tak kilka razy.