Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser ze zdrowych ziarenek chia, z jabłkami, rodzynkami i cynamonem.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1080
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 376
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3249
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 713
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1080
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 376
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3249
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 713
Składniki
Mleko podgrzewamy z cynamonem (nie gotujemy). Nie jest to konieczne, można zalać nasiona chia zimnym mlekiem, ale będziemy dłużej czekać. DO ciepłego mleka dodajemy nasionka i rodzynki. Mieszamy kilka razy. Po schłodzeniu wkładamy do lodówki na około godzinę - nasionka powinny już dobrze nasiąknąć. Do salaterek wykładamy na zmianę prażone jabłka i masę chia. Posypujemy cynamonem i dekorujemy świeżym jabłkiem.