Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak wykonany własnoręcznie smakuje najbardziej. Poza tym ma się pewność, że chałwa to rzeczywiście chałwa. Można ją jeść samą. Może być dodatkiem do ciast lub deserów. Polecam.
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2679
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 106
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 166
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38194
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2679
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 106
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 166
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38194
Składniki
Sezam podprażyć na suchej patelni, aby wydobyć aromat. Należy cały czas mieszać, gdyż łatwo się przypala. Przełożyć do miseczki. Poczekać aż wystygnie. Przełożyć do blendera i miksować kilka minut. Co jakiś czas należy zdejmować masę ze ścianek. Na koniec dodać miód i ekstrakt waniliowy. Wymieszać już ręcznie. Przełożyć do plastikowej lub szklanej miseczki, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia.
Miseczkę dać do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na całą noc. Po tym czasie przełożyć na talerz. Chałwa jest gotowa do spożycia.