Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak wykonany własnoręcznie smakuje najbardziej. Poza tym ma się pewność, że chałwa to rzeczywiście chałwa. Można ją jeść samą. Może być dodatkiem do ciast lub deserów. Polecam.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 263
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 576
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1240
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1384
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 263
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 576
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1240
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1384
Składniki
Sezam podprażyć na suchej patelni, aby wydobyć aromat. Należy cały czas mieszać, gdyż łatwo się przypala. Przełożyć do miseczki. Poczekać aż wystygnie. Przełożyć do blendera i miksować kilka minut. Co jakiś czas należy zdejmować masę ze ścianek. Na koniec dodać miód i ekstrakt waniliowy. Wymieszać już ręcznie. Przełożyć do plastikowej lub szklanej miseczki, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia.
Miseczkę dać do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na całą noc. Po tym czasie przełożyć na talerz. Chałwa jest gotowa do spożycia.