Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne kruche ciasteczka z kawałkami czekolady, którym nie sposób się oprzeć. Wszystkie składniki do ich przygotowania powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni.
mikser, blaszka
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2812
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2812
Składniki
Do miski przekładamy margarynę cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę, jajka, sól, sodę, proszek do pieczenia i ponownie łączymy składniki przy użyciu miksera. Na koniec dodajemy wiórki czekoladowe i mieszamy ciasto.
Blachę z piekarnika wyścielamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki (możemy formować je dłońmi lub korzystając z łyżek). Ciasteczka wykładamy na blachę zachowując 2-3 cm odstępy.
Ciasteczka pieczemy przez 13 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Upieczone ciasteczka przekładamy na kratkę do ostygnięcia. Cudownie spakują podawane ze szklanką mleka.