Pyszne, mięciutkie i bardzo proste racuchy z jabłkami
Drożdżowe racuchy z jabłkami
Składniki
- 250ml mleka
- 15g drożdży
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2-3 jabłka
Składniki
- 250ml mleka
- 15g drożdży
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2-3 jabłka

Etapy przygotowania
Do mleka dodajemy drożdże, sól i cukier i wszystko mieszamy. Następnie jajko i na końcu mąka i mieszamy aż ciasto będzie gładkie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut. W międzyczasie jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta. Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 214
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 113
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 691
Ostatnio komentowane przepisy

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 214
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 113
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 691



Składniki
- 250ml mleka
- 15g drożdży
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2-3 jabłka
Do mleka dodajemy drożdże, sól i cukier i wszystko mieszamy. Następnie jajko i na końcu mąka i mieszamy aż ciasto będzie gładkie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut. W międzyczasie jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta. Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.