Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie i bardzo proste racuchy z jabłkami
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2784
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2784
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Składniki
Do mleka dodajemy drożdże, sól i cukier i wszystko mieszamy. Następnie jajko i na końcu mąka i mieszamy aż ciasto będzie gładkie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut. W międzyczasie jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta. Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.