Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchny drożdżowy spód, puszysta serowa masa i migdałowa kruszonka. Mniam. :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 42
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 339
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1441
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 147
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 42
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 339
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1441
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 147
Składniki
Zagnieść wszystkie składniki na ciasto i odstawić przykryte w ciepłe miejsce na ok. 60 minut.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Dużą blachę (30x40cm) wysmarować masłem.
Wymieszać składniki masy serowej. Ciasto drożdżowe ponownie zagnieść i rozwałkować na blasze. Na cieście rozłożyć równomiernie masę serową. Piec ok. 20 minut na najniższym poziomie piekarnika.
Masło, cukier, miód i śmietanę podgrzewać w garnku, aż cukier się rozpuści. Dodać migdały i płatki owsiane.
Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika i rozłożyć na wierzchu masę migdałową. Wstawić do piekarnika i piec kolejne 20 minut. Smacznego :)