Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubione przez większość drożdżówki z troszkę niecodziennym nadzieniem...w życiu wszystkiego należy skosztować ;)
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 443
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 994
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 89
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 443
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 994
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 89
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać 3 łyżki cukru, kilka łyżek mąki i ciepłego mleka. Zrobić zaczyn i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym ciepłe mleko i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w nasłonecznione miejsce do wyrośnięcia. Gotowe podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Odstawić na kwadrans. Następnie rozpłaszczyć, posmarować serem, nałożyć owoce i posypać brązowym cukrem.
Zwinąć/zlepić i odłożyć jeszcze na kwadrans. Piec w nagrzanym do temp. 180 piekarniku przez ok. 15-20 min. Ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!