Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe świeże bułeczki na drugie śniadanie do pracy lub do filiżanki kawy, czemu ich nie upiec samemu. Przygotujesz szybciutko i sprawnie, na taką bułeczkę każdy się skusi, faszerowana twarogiem to jest to na co masz dziś ochotę.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 501
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 951
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 501
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 951
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Składniki
1. Mleko lekko podgrzewamy, drożdże pokruszone przekładamy do miski, dodajemy połowę szklanki mleka, jedną łyżkę cukru i dwie łyżki mąki pszennej. Odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Pozostałą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy pozostały cukier, mleko, rozpuszczone masło, wbijamy jajko, wsypujemy sól i dodajemy wyrośnięty rozczyn. 3. Wyrabiamy ciasto, następnie robimy wałek i dzielimy na 12 części. Z każdego kawałka ciasta robimy placki, układamy na blaszce do pieczenia i odstawiamy na 30 minut.
4. Jajko ubijamy mikserem razem z cukrem oraz cukrem waniliowym, dodajemy twaróg oraz śmietany i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. 5. W plackach z ciasta robimy wgłębienia i nakładamy farsz. 6. Smarujemy roztrzepanym widelcem białkiem i pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
7. Gotowe.
8. Smacznego