Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe świeże bułeczki na drugie śniadanie do pracy lub do filiżanki kawy, czemu ich nie upiec samemu. Przygotujesz szybciutko i sprawnie, na taką bułeczkę każdy się skusi, faszerowana twarogiem to jest to na co masz dziś ochotę.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117956
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8351
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117956
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8351
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Składniki
1. Mleko lekko podgrzewamy, drożdże pokruszone przekładamy do miski, dodajemy połowę szklanki mleka, jedną łyżkę cukru i dwie łyżki mąki pszennej. Odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Pozostałą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy pozostały cukier, mleko, rozpuszczone masło, wbijamy jajko, wsypujemy sól i dodajemy wyrośnięty rozczyn. 3. Wyrabiamy ciasto, następnie robimy wałek i dzielimy na 12 części. Z każdego kawałka ciasta robimy placki, układamy na blaszce do pieczenia i odstawiamy na 30 minut.
4. Jajko ubijamy mikserem razem z cukrem oraz cukrem waniliowym, dodajemy twaróg oraz śmietany i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. 5. W plackach z ciasta robimy wgłębienia i nakładamy farsz. 6. Smarujemy roztrzepanym widelcem białkiem i pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
7. Gotowe.
8. Smacznego