Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest bez lukru, posypek, smakuje wyśmienicie.....................SMACZNEGO!!!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1755
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 170
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 545
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1755
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 170
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 545
Składniki
drożdże w misie robota rozetrzeć z łyżką cukru, mąki, 1/4 szklanki ciepłego mleka i zostawić przykryte na 30 minut
do zaczynu wsypać mąkę, resztę cukru, mleka, sól, sok z cytryny, jajka i wyrabiać hakiem robota, w treakcie wlać stopion, letnie masło i wyrabiać z 8 minut
misę robota nakryć talerzem i do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę, u mnie wyrosło dobrze
ciasto wyjąć na stolnice podsypaną mąką, podzielić na 2 części, każdą rozwałkować i nałożyc po całości mak, ciasno zawiną i włożyć do kesówek, posmarować wierzch wodą ciepłą
piec w 210 około 40-45 minut, makowce wyjąć z blaszek jak wystygną dobrze