Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest bez lukru, posypek, smakuje wyśmienicie.....................SMACZNEGO!!!
Zupa w tajskim stylu z pastą Tom Kha, owocami morza i filetem z grenadiera. O...
Odsłon: 52
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11371
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 352
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 359
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 101
Zupa w tajskim stylu z pastą Tom Kha, owocami morza i filetem z grenadiera. O...
Odsłon: 52
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11371
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 352
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 359
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 101
Składniki
drożdże w misie robota rozetrzeć z łyżką cukru, mąki, 1/4 szklanki ciepłego mleka i zostawić przykryte na 30 minut
do zaczynu wsypać mąkę, resztę cukru, mleka, sól, sok z cytryny, jajka i wyrabiać hakiem robota, w treakcie wlać stopion, letnie masło i wyrabiać z 8 minut
misę robota nakryć talerzem i do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę, u mnie wyrosło dobrze
ciasto wyjąć na stolnice podsypaną mąką, podzielić na 2 części, każdą rozwałkować i nałożyc po całości mak, ciasno zawiną i włożyć do kesówek, posmarować wierzch wodą ciepłą
piec w 210 około 40-45 minut, makowce wyjąć z blaszek jak wystygną dobrze