Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest bez lukru, posypek, smakuje wyśmienicie.....................SMACZNEGO!!!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4824
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34384
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2064
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113752
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4824
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34384
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2064
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113752
Składniki
drożdże w misie robota rozetrzeć z łyżką cukru, mąki, 1/4 szklanki ciepłego mleka i zostawić przykryte na 30 minut
do zaczynu wsypać mąkę, resztę cukru, mleka, sól, sok z cytryny, jajka i wyrabiać hakiem robota, w treakcie wlać stopion, letnie masło i wyrabiać z 8 minut
misę robota nakryć talerzem i do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę, u mnie wyrosło dobrze
ciasto wyjąć na stolnice podsypaną mąką, podzielić na 2 części, każdą rozwałkować i nałożyc po całości mak, ciasno zawiną i włożyć do kesówek, posmarować wierzch wodą ciepłą
piec w 210 około 40-45 minut, makowce wyjąć z blaszek jak wystygną dobrze