Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jest chwila czasu aby przygotować swoim mamom takie pyszne ciasto więc jak najbardziej polecam będziecie zachwyceni jego smakiem owoce mogą być dowolne
mikser, miska, łopatka, blaszka, papier do pieczenia, szklanka, słoik
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22746
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8893
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22746
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8893
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Składniki
Oddzielić białka od żółtek następnie do białek dodać szczyptę soli i zmiksować na sztywno a po zmiksowaniu dodawać po 2 łyżki cukru pudru i miksować do czasu aż białka będą lśniące po tej czynności dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Po zmiksowaniu całości wsypać mąki przesiane i wymieszać za pomocą łopatki silikonowej lub drewnianej
Gotowe ciasto przełożyć do blaszki 32/25 wyłożonej papierem do pieczenia samo dno blaszki i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 175 stopni piec 35 minut a dwie minuty przed końcem sprawdzić patyczkiem czy gotowe, upieczone wyjąć z piekarnika i z niewielkiej wysokości zrzucić je pozostawić do ostygnięcia
Po ostygnięciu wyjąć z blaszki i zdjąć papier a w międzyczasie gdy jeszcze ciasto się piecze ugotować krem wszystkie składniki wymieszać w słoiku po czym wlać do gotującego się mleka i gotować do uzyskania budyniu, zdjąć z ognia nakryć folią spożywczą i pozostawić do ostygnięcia
Gdy już mamy ostygnięte ciasto a krem przygotowany czyli zmiksowany z margaryną wtedy ciasto przekroić na trzy blaty, dolny blat położyć do blaszki w której był pieczony biszkopt (można nasączyć lecz nie ma takiej potrzeby) na blat wyłożyć połowę kremu na niego pokrojone dowolnie brzoskwinie i tak samo postępować z drugim blatem zaś trzeci ostatni posypać cukrem pudrem
Gotowe ciasto wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny jednak najlepiej na całą noc aby krem dobrze stężał. Takie ciasto jest idealne z okazji Dnia Matki lecz nie tylko bardzo serdecznie polecam jego przygotowanie