Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto do kawy. Mało pracochłonne. Trochę trzeba tylko poczekać, aż się upiecze. Serdecznie polecam.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 5
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 17
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1942
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 27
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 5
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 17
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 1942
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 27
Składniki
Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem. Potem dodawać po jednym jajku i nadal ucierać. Dodać ekstrakt waniliowy. Na koniec wsypać w dwóch-trzech partiach obie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto jest dość gęste. Połowę przełożyć do wyłożonej papierem keksówki. Wymiary foremki 31x11 cm. Na ciasto wyłożyć połowę wiśni. Pozostałą część ciasta wymieszać z kakao. Można to zrobić nawet łyżką. Ciasto kakaowe wyłożyć na wiśnie. Na wierzch resztę wiśni. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 60-65 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po całkowitym wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Uwaga! O tej porze roku dostępne są oczywiście tylko wiśnie mrożone. Przed wyłożeniem na ciasto powinny być całkowicie rozmrożone, inaczej może być zakalec.