Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto do kawy. Mało pracochłonne. Trochę trzeba tylko poczekać, aż się upiecze. Serdecznie polecam.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 231
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6328
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 231
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6328
Składniki
Miękkie masło utrzeć mikserem z cukrem. Potem dodawać po jednym jajku i nadal ucierać. Dodać ekstrakt waniliowy. Na koniec wsypać w dwóch-trzech partiach obie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto jest dość gęste. Połowę przełożyć do wyłożonej papierem keksówki. Wymiary foremki 31x11 cm. Na ciasto wyłożyć połowę wiśni. Pozostałą część ciasta wymieszać z kakao. Można to zrobić nawet łyżką. Ciasto kakaowe wyłożyć na wiśnie. Na wierzch resztę wiśni. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 60-65 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po całkowitym wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Uwaga! O tej porze roku dostępne są oczywiście tylko wiśnie mrożone. Przed wyłożeniem na ciasto powinny być całkowicie rozmrożone, inaczej może być zakalec.