Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewacie się wizyty gości i chcecie przygotować dla nich słodki poczęstunek? Ten przepis sprawdzi się idealnie! To ciasto przygotujecie w ekspresowym tempie i to bez użycia piekarnika. Uda się każdemu, nawet początkującym kucharzom.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
2 szklanki mleka przelewamy do rondelka, dodajemy cukier, cukier waniliowy. Całość zagotowujemy.
W pozostałej części mleka rozpuszczamy 2 opakowania budyniu oraz mąkę ziemniaczaną. Następnie dodajemy żółtka. Składniki mieszamy i przelewamy do gorącego mleka z cukrem. Masę energicznie mieszamy do momentu uzyskania, gęstej, jednolitej konsystencji.
Gotową masę budyniową przykrywamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Do miski wrzucamy miękkie masło i zaczynamy je miksować. Stopniowo dodajemy po łyżce przestudzonej masy budyniowej.
Kwadratową blaszkę (24 x 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę krakersów. Przykrywamy je 1/3 częścią kremu. Ponownie wykładamy krakersy i krem. Czynność powtarzamy.
Pozostałe krakersy kruszymy. Wysypujemy je na górę ciasta.
Gotowe ciasto wstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Po tym czasie jest gotowe do jedzenia.