Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to bardzo szybkie rogaliki dla niespodziewanych gości. W dodatku smaczne i chrupiące.
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 3143
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 369
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 3143
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 369
Składniki
· Wyciąć radełkiem trójkąty z ciasta francuskiego. · Każdy trójkąt posmarować powidłami śliwkowymi. · Zwinąć w rulonik od szerszej strony, uformować rogaliki. · Każdy rogalik posmarować po wierzchu mlekiem. · Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 10 – 12 minut. · SMACZNEGO !!! P.S. Rogaliczki dla naprawdę niespodziewanych gości !