Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie ciasta to zaledwie kilka minut. W cierpliwość trzeba uzbroić się, gdy ciasto jest w piekarniku. Jednak, gdy spodziewamy się niespodziewanych ;) gości, wówczas przepis jest idealny.
Blaszka 24 x 35 cm
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 910
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1721
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4125
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 209
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 910
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1721
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4125
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 209
Składniki
Miksuję składniki z etapu 1 w Thermomisiu (20 sek., obr. 6) i wylewam połowę ciasta na wyłożoną papierem blaszkę o wymiarach 24x36 cm.
Na przygotowane ciasto w blaszce, kładę prażone jabłka i posypuję cynamonem.
Do drugiej połowy ciasta dodaję trzeci jogurt i mieszam w Thermomisiu (20 sek., obr. 6). Całość wylewam na ciasto w blaszce. Posypuję cukrem migdałowym, aby uzyskać piekny zapach.
Piekę w piekarniku 45 min. w temp. 180°C.