Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie ciasta to zaledwie kilka minut. W cierpliwość trzeba uzbroić się, gdy ciasto jest w piekarniku. Jednak, gdy spodziewamy się niespodziewanych ;) gości, wówczas przepis jest idealny.
Blaszka 24 x 35 cm
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Miksuję składniki z etapu 1 w Thermomisiu (20 sek., obr. 6) i wylewam połowę ciasta na wyłożoną papierem blaszkę o wymiarach 24x36 cm.
Na przygotowane ciasto w blaszce, kładę prażone jabłka i posypuję cynamonem.
Do drugiej połowy ciasta dodaję trzeci jogurt i mieszam w Thermomisiu (20 sek., obr. 6). Całość wylewam na ciasto w blaszce. Posypuję cukrem migdałowym, aby uzyskać piekny zapach.
Piekę w piekarniku 45 min. w temp. 180°C.