Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie ciasta to zaledwie kilka minut. W cierpliwość trzeba uzbroić się, gdy ciasto jest w piekarniku. Jednak, gdy spodziewamy się niespodziewanych ;) gości, wówczas przepis jest idealny.
Blaszka 24 x 35 cm
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4518
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 34
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 65
Składniki
Miksuję składniki z etapu 1 w Thermomisiu (20 sek., obr. 6) i wylewam połowę ciasta na wyłożoną papierem blaszkę o wymiarach 24x36 cm.
Na przygotowane ciasto w blaszce, kładę prażone jabłka i posypuję cynamonem.
Do drugiej połowy ciasta dodaję trzeci jogurt i mieszam w Thermomisiu (20 sek., obr. 6). Całość wylewam na ciasto w blaszce. Posypuję cukrem migdałowym, aby uzyskać piekny zapach.
Piekę w piekarniku 45 min. w temp. 180°C.