Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie masz aż tyle czasu? Przygotuj nasz ekspresowy piernik, który zrobi furorę nie tylko w czasie świąt. Jego przygotowanie jest bardzo proste, a każdy kto go spróbuje, poprosi cię o dodatkowy kawałek.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 694
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36407
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1240
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 694
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36407
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1240
Składniki
Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Składniki mokre wymieszaj osobno, a suche osobno. Połącz wszystko delikatnie, ale dokładnie. Niewielką blachę wyłóż papierem do pieczenia i natłuść. Piecz ok. 50 minut.
Wszystkie składniki na polewę stop w rondelku, dokładnie wymieszaj i zdejmij z ognia, aby masa przestygła i zgęstniała.
Gdy ciasto wystygnie przekrój je wzdłuż na pół. W środek wyłóż powidła i wylej połowę polewy czekoladowej. Resztą polewy polej ciasto. Nie trzymaj piernika w lodówce. Pychota!