Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowe i pyszne ciasteczka owsiane z dodatkiem kruszonego kakao i nasion chia. Płatki owsiane dzięki zawartości beta-glukanów i błonnika pomagają obniżyć poziom złego cholesterolu. Kruszone ziarna kakao zawierają dużo cennych mikroelementów, takich jak cynk, magnez i potas. Nasiona chia mają dużo białka, kwasów Omega 3 i przeciwutleniaczy. Ciasteczka zawierają dużo błonnika, dzięki czemu zapewniają uczucie sytości na dłużej i nie powodują gwałtownych skoków cukru we krwi. Idealne na zdrową przekąskę.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22532
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14829
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4620
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44174
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 611
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 620
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22532
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14829
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4620
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44174
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 611
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 620
Składniki
Nagrzać piekarnik do 150 °C z termoobiegiem (170 °C grzanie góra-dół). Wymieszać wszystkie suche składniki oprócz sody.
Masło roztopić w dużej misce, dodać miód i wymieszać. Dodać dwie łyżki wrzątku i sodę, wymieszać. Dodać suche składniki, dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki o wadze około 40 g – powinno wyjść 12-13 ciasteczek. Kulki spłaszczyć, umieścić na blaszce przykrytej papierem do pieczenia.
Piec około 20-25 min. Po upieczeniu wystudzić na kratce, przechowywać w szczelnym pojemniku.