Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś klasyczne ciasto. Zapewne każdy ma swoje ulubione dodatki owocowe, u mnie tym razem z brzoskwiniami.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10055
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9095
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6455
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10055
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9095
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6455
Składniki
Ucieramy margarynę z cukrem, dodajemy po kolei żółtka. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite na sztywno białka. Delikatnie mieszamy. Dzielimy ciasto na połowę do jednej dodajemy kakao i olej. Białe ciasto wylewamy na dno blaszki ( o wymiarach ok. 25 -36 cm), wyłożonej papierem do pieczenia, następnie ciasto ciemne. Brzoskwinie odsączamy z syropu dzielimy na mniejsze cząstki i układamy na ciemnym cieście lekko dociskając. Pieczemy około 40 minut w 170 stopniach. Syrop z brzoskwiń uzupełniamy wodą by było 500 ml. W połowie szklanki soku rozprowadzamy proszek budyniowy, resztę soku gotujemy, możemy dosłodzić cukrem. Ugotowany budyń studzimy, do zimnego dodajemy miękkie masło i ucieramy na puszystą masę. Na upieczone i wystudzone ciasto nakładamy masę. Możemy polać polewę czekoladową lub zetrzeć pół tabliczki czekolady na wierzch.