Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, zdrowy biszkopt pełnoziarnisty
Tortownica 18cm, papier do pieczenia
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5631
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29985
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19741
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1177
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5631
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29985
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 269
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19741
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1177
Składniki
Tortownicę 18 cm wyścielić papierem do pieczenia, a piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Do masy cały czas ubijając dodaj cukier trzcinowy i zmiksuj tylko do połączenia się składników. Nie przerywając ubijania do masy dodaj żółtka, proszek do pieczenia oraz mąkę. Zmiksuj do połączenia się składników.
Na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę przelej masę i połóż na masie w różnych miejscach borówkę amerykańską.
Piecz ciasto 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie ciasto wyjmij z piekarnika i zrzuć mocno z wysokości, żeby nie opadło. Przestudź, pokrój na kawałki i poczęstuje siebie oraz gości:)