Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu ciasto, którego przygotowanie zajmie Ci około 10 minut. Resztę pracy wykona piekarnik:)
Tortownic 18 cm, papier do pieczenia
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 90
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 45
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10070
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 86
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 48
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 146
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 90
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 45
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10070
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 86
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 48
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 146
Składniki
Tortownicę 18 cm wyścielam papierem do pieczenia. Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, następnie dodaję systematycznie cukier trzcinowy i miksuję do połączenia się składników na najmniejszych obrotach miksera. Nie przerywając miksowania dodaję żółtka i miksuję na najmniejszych obrotach miksera tylko do połączenia się składników.
Do ciasta dodaję przesianą mąkę , proszek do pieczenia oraz orzechy. Składniki delikatnie, ale dokładnie mieszam. Następnie przelewam ciasto do tortownicy, równomiernie rozprowadzam i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (opcja góra - dół) na około 25 minut. Po tym czasie wyjmuję ciasto z piekarnika, zrzucam z wysokości, żeby nie opadło i odstawiam do całkowitego wystudzenia. Smacznego!