Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu ciasto, którego przygotowanie zajmie Ci około 10 minut. Resztę pracy wykona piekarnik:)
Tortownic 18 cm, papier do pieczenia
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 375
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Tortownicę 18 cm wyścielam papierem do pieczenia. Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, następnie dodaję systematycznie cukier trzcinowy i miksuję do połączenia się składników na najmniejszych obrotach miksera. Nie przerywając miksowania dodaję żółtka i miksuję na najmniejszych obrotach miksera tylko do połączenia się składników.
Do ciasta dodaję przesianą mąkę , proszek do pieczenia oraz orzechy. Składniki delikatnie, ale dokładnie mieszam. Następnie przelewam ciasto do tortownicy, równomiernie rozprowadzam i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (opcja góra - dół) na około 25 minut. Po tym czasie wyjmuję ciasto z piekarnika, zrzucam z wysokości, żeby nie opadło i odstawiam do całkowitego wystudzenia. Smacznego!