Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu ciasto, którego przygotowanie zajmie Ci około 10 minut. Resztę pracy wykona piekarnik:)
Tortownic 18 cm, papier do pieczenia
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 55
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 55
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4355
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 202
Składniki
Tortownicę 18 cm wyścielam papierem do pieczenia. Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, następnie dodaję systematycznie cukier trzcinowy i miksuję do połączenia się składników na najmniejszych obrotach miksera. Nie przerywając miksowania dodaję żółtka i miksuję na najmniejszych obrotach miksera tylko do połączenia się składników.
Do ciasta dodaję przesianą mąkę , proszek do pieczenia oraz orzechy. Składniki delikatnie, ale dokładnie mieszam. Następnie przelewam ciasto do tortownicy, równomiernie rozprowadzam i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (opcja góra - dół) na około 25 minut. Po tym czasie wyjmuję ciasto z piekarnika, zrzucam z wysokości, żeby nie opadło i odstawiam do całkowitego wystudzenia. Smacznego!