Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu ciasto, którego przygotowanie zajmie Ci około 10 minut. Resztę pracy wykona piekarnik:)
Tortownic 18 cm, papier do pieczenia
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326875
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17091
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326875
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17091
Składniki
Tortownicę 18 cm wyścielam papierem do pieczenia. Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, następnie dodaję systematycznie cukier trzcinowy i miksuję do połączenia się składników na najmniejszych obrotach miksera. Nie przerywając miksowania dodaję żółtka i miksuję na najmniejszych obrotach miksera tylko do połączenia się składników.
Do ciasta dodaję przesianą mąkę , proszek do pieczenia oraz orzechy. Składniki delikatnie, ale dokładnie mieszam. Następnie przelewam ciasto do tortownicy, równomiernie rozprowadzam i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (opcja góra - dół) na około 25 minut. Po tym czasie wyjmuję ciasto z piekarnika, zrzucam z wysokości, żeby nie opadło i odstawiam do całkowitego wystudzenia. Smacznego!