Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski deser TIRAMISU w wersji szybkiego deseru, uproszczoną bez jajek!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34905
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16752
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34905
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16752
Składniki
Serek mascarpone i jogurt powinny być schłodzone. Mascarpone dokładnie wymieszać z jogurtem oraz cukrem. Połowę biszkoptów nasączyć w ciepłej kawie i układać nimi dno foremki. Wyłożyć połowę kremu i przykryć kolejną warstwą nasączonych w kawie biszkoptów, przykryć pozostałym kremem i wyrównać. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny lub na całą noc.Przed samym podaniem tiramisu oprószyć kakao przesianym przez sitko i udekorować owocami.