Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja pysznych Świątecznych pierników
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1320
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1320
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto .kiedy wyrobimy zbita kule ,owijamy folia i wkładamy do lodówki minimum pół godziny.Kiefy będzie gotowe odrywamy kawałek rozwalkowukjemy na grubość 2mm i wycinamy pierniczki aż do momentu kiedy skończy się nam ciasto .Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Ustawiamy piekarnik na 180 stopni pieczemy około 20 min aż się zarumienią.Wyciagamy ,czekamy aż przestygnia .Dekorujemy i wkładamy do szczelnego pojemnika .