Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja pysznych Świątecznych pierników
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30847
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3607
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3546
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30847
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3607
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3546
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto .kiedy wyrobimy zbita kule ,owijamy folia i wkładamy do lodówki minimum pół godziny.Kiefy będzie gotowe odrywamy kawałek rozwalkowukjemy na grubość 2mm i wycinamy pierniczki aż do momentu kiedy skończy się nam ciasto .Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Ustawiamy piekarnik na 180 stopni pieczemy około 20 min aż się zarumienią.Wyciagamy ,czekamy aż przestygnia .Dekorujemy i wkładamy do szczelnego pojemnika .