Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja pysznych Świątecznych pierników
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 47
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 19
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 76
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5106
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 47
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 19
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 76
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5106
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto .kiedy wyrobimy zbita kule ,owijamy folia i wkładamy do lodówki minimum pół godziny.Kiefy będzie gotowe odrywamy kawałek rozwalkowukjemy na grubość 2mm i wycinamy pierniczki aż do momentu kiedy skończy się nam ciasto .Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Ustawiamy piekarnik na 180 stopni pieczemy około 20 min aż się zarumienią.Wyciagamy ,czekamy aż przestygnia .Dekorujemy i wkładamy do szczelnego pojemnika .