Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja pysznych Świątecznych pierników
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1764
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7394
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2900
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1764
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7394
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2900
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto .kiedy wyrobimy zbita kule ,owijamy folia i wkładamy do lodówki minimum pół godziny.Kiefy będzie gotowe odrywamy kawałek rozwalkowukjemy na grubość 2mm i wycinamy pierniczki aż do momentu kiedy skończy się nam ciasto .Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Ustawiamy piekarnik na 180 stopni pieczemy około 20 min aż się zarumienią.Wyciagamy ,czekamy aż przestygnia .Dekorujemy i wkładamy do szczelnego pojemnika .