Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne francuskie ciasto wg. tradycyjnej receptury. Idealne na lekki deser. W oryginalnym francuskim przepisie clafoutis je się z czereśniami, lecz można je bez obaw zastąpić ulubionymi, sezonowymi owocami.
rózga kuchenna, duża szklana miska, okrągła ceramiczna forma do pieczenia
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
Truskawki przekrój na połówki i wymieszaj z cukrem, odstaw.
Do miski wsyp cukier puder. Dodaj jajka oraz ekstrakt waniliowy i ubijaj na gładką masę, unikaj grudek.
Podczas ubijania dodawaj powoli mąkę, cały czas mieszając. Wlej mleko i wsyp szczyptę soli.
Truskawki przełóż do okrągłej ceramicznej formy wysmarowanej masłem. Wlej masę na ciasto.
Formę włóż do piekarnika. Piecz przez około 35 do 40 minut.
Podawaj na ciepło. Smacznego!