Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne francuskie ciasto wg. tradycyjnej receptury. Idealne na lekki deser. W oryginalnym francuskim przepisie clafoutis je się z czereśniami, lecz można je bez obaw zastąpić ulubionymi, sezonowymi owocami.
rózga kuchenna, duża szklana miska, okrągła ceramiczna forma do pieczenia
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4343
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 200
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4343
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 200
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
Truskawki przekrój na połówki i wymieszaj z cukrem, odstaw.
Do miski wsyp cukier puder. Dodaj jajka oraz ekstrakt waniliowy i ubijaj na gładką masę, unikaj grudek.
Podczas ubijania dodawaj powoli mąkę, cały czas mieszając. Wlej mleko i wsyp szczyptę soli.
Truskawki przełóż do okrągłej ceramicznej formy wysmarowanej masłem. Wlej masę na ciasto.
Formę włóż do piekarnika. Piecz przez około 35 do 40 minut.
Podawaj na ciepło. Smacznego!