Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne francuskie ciasto wg. tradycyjnej receptury. Idealne na lekki deser. W oryginalnym francuskim przepisie clafoutis je się z czereśniami, lecz można je bez obaw zastąpić ulubionymi, sezonowymi owocami.
rózga kuchenna, duża szklana miska, okrągła ceramiczna forma do pieczenia
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 88
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 36
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 407
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 520
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1255
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 88
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 36
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 407
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 520
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1255
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
Truskawki przekrój na połówki i wymieszaj z cukrem, odstaw.
Do miski wsyp cukier puder. Dodaj jajka oraz ekstrakt waniliowy i ubijaj na gładką masę, unikaj grudek.
Podczas ubijania dodawaj powoli mąkę, cały czas mieszając. Wlej mleko i wsyp szczyptę soli.
Truskawki przełóż do okrągłej ceramicznej formy wysmarowanej masłem. Wlej masę na ciasto.
Formę włóż do piekarnika. Piecz przez około 35 do 40 minut.
Podawaj na ciepło. Smacznego!