Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i efektowne cynamonowe mini serniczki w cieście francuskim z różyczkami jabłkowymi. Urzekają nie tylko wyglądem, ale i smakiem :)
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 132
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 132
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Jabłka kroimy na ćwiartki, wydrążamy gniazda nasienne a następnie kroimy na cieniutkie plasterki o grubości 2-3 mm. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem i delikatnie wrzucamy do niego plasterki jabłek. Gotujemy ok.3-5 min aż zmiękną, ale się nie rozpadną. Wyciągamy i suszymy na ręczniku papierowym.
Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów i wykładamy nimi natłuszczoną formę do muffinek.
Składniki na masę serową dokładnie ze sobą mieszamy.
Do przygotowanych koszyczków z ciasta francuskiego nakładamy po 1 łyżce masy serowej.
Plasterki jabłek układamy w rzędzie po 6 sztuk tak, aby zachodziły na siebie w połowie i delikatnie zwijamy w różyczkę zaczynając od plasterka, którego widać połowę.
Gotowe różyczki wkładamy do masy serowej lekko wciskając. Płatki różyczek delikatnie rozchylamy. Tak przygotowane serniczki pieczemy ok. 20 minut w 220 stopniach. Jak lekko przestygną wyciągamy z formy, aby się nie przykleiły, ponieważ wtedy przy wyjmowaniu ciasto francuskie może się pokruszyć. Smacznego :)